twitter

6. Dead Lake Festival horora i vina od 20. do 22. novembra u bioskopu Abazija

Ove godine se u bioskopu Abazija na Paliću, od 20. do 22. novembra, održava šesti po redu “Dead Lake Horror & Wine” filmski festival. Termini prikazivanja filmova prilagođeni su novim mjerama Vlade Republike Srbije za suzbijanje epidemije korona virusa.

Dead Lake 666 započeće projekcijom filma „Igra strave“ („Come play“) u petak, 20. novembra u 17:30.

“Igra strave” reditelja Džejkoba Čejsa je nova vizija horora. Mladi Azi Robertson je u ulozi Olivera, usamljenog mladića koji se osjeća drugačije od svih ostalih. Na svom tabletu očajnički traži prijatelja u kom bi našao utjehu i utočište. Upravo tamo tajanstveno stvorenje pokušava ući u njegov svijet, a Oliverovi roditelji moraju da se bore kako bi spasili sina od tog jezivog stvorenja.

Iste večeri, od 19:30, biće prikazan film argentinskog reditelja Pabla Paresa „Ja sam toksičan“ („I am toxic“). U gomili leševa neko se probudi. Ko je on? Kako se tamo našao? Amnezija je prva faza infekcije koja ljude pretvara u sasušena bića. Glad ih je natjerala da jedu leševe iz bakteriološkog rata na sjeveru, bačene sa neba na jug američkog kontinenta. Pas, kako ga je nazvala grupa od trojice divljih muškaraca i jedne djevojke, započinje suludu trku za preživljavanje i zatvaranje rana iz svoje prošlosti, prije nego što infekcija uznapreduje i pretvori ga u jedno od onih sasušenih bića, slijepih i bez sećanja koji su zarazili ovu zemlju i lutaju bez sudbine.

Kao i prethodnih godina, na ovogodišnjem festivalu posjetioci će moći da uživaju u najboljim srpskim vinima, ali će muzički program zbog okolnosti izostati.

Organizator festivala je producentska kuća “Art & Popcorn”, a ove godine ulaz za sve projekcije je besplatan.

                                                                                                                              

 

Izvor i foto: sfpisb.wordpress.com                                                              

Redakcija portala Refesticon                                                      

Tekst objavila: Sanida Kajević                                                                              

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.