twitter

IKABOG Dž.K. Rouling izlazi u decembru

Ikabog Džoan Rouling sa crtežima djece iz Srbije biće objavljen oko 10. decembra, kaže Borislav Pantić, direktor Čarobne knjige, srpskog izdavača ove bajke čuvene spisateljice. Na konkurs ove kuće stiglo je 10 puta više radova malih umjetnika nego što je predviđeno.

Britanska spisateljica Dž. K. Rouling, autorka čuvenog serijala o Hariju Poteru, poglavlja je objavljivala na svom sajtu, pozivajući djecu da pošalju svoje ilustracije za štampano izdanje. Autorka je tražila i od svih izdavača na drugim jezicima da urade isto, a da ilustracije rade djeca u zemljama u kojima se knjiga objavljuje.

Čarobna knjiga je objavljivala dio po dio srpskog prevoda na svom sajtu, a istovremeno je bio raspisan i konkurs za radove djece od 7 do 12 godina.

„Izabrani su dječji radovi, knjiga ide u štampu i trebalo bi da izađe oko 10. decembra. Na konkurs je stiglo više od 350 radova, a žiri je odabrao predviđena 34. Djeca su se baš lijepo odazvala. Na početku je izgledalo da nisu bili zainteresovani, ali su posle dvije nedjelje radovi samo stizali i stizali“, kaže Pantić.        

                                                                                                                                      

 

Izvor i foto: art-anima.com                                                              

Redakcija portala Refesticon                                                      

Tekst objavila: Sanida Kajević                                                                              

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.