twitter

Raspisan konkurs za Priče o karateu za 19. Festival fantastične književnosti u Pazinu

Organizacioni odbor 19. Festivala fantastične književnosti u Pazinu raspisao je konkurs za zbirku „Priče o karateu“, saopštavaju za portal Refesticon predstavnici partnerskog festivala iz Hrvatske.

Kako se navodi ovim se konkursom traže priče iz žanrovskog spektra naučne fantastike, fantazije, nadprirodnog horora, koje na bilo koji način obrađuju ili koriste tematiku ili motive borilačke vještine karatea, a u spomen na osnivača i dugogodišnjeg trenera karate kluba „Sensei“ iz Pazina. 

Rok za dostavljanje priča na hrvatskom ili na drugim jezicima s kojih nije potreban prevod je do 22. novembra.

Prema riječima organizatora FFK u Pazinu Mirka Grdinića, poželjne su priče koje imaju pozitivnu intonaciju u obradi teme, te da se cijela ili barem dio radnje priče smjesti na područje grada Pazina, kao i da se u liku senseia spomene ime Raul i naziv kluba.

Priče moraju biti originalne i neobjavljene, a temom se možete pozabaviti na bilo koji fantastičan način, napominje Grdinić i dodaje da se primaju priče dužine do 18.000 znakova.

Komisija će odabrati najbolje priče za objavljivanje u zajedničkoj zbirci, koja će biti predstavljena na 19. Festivalu fantastične književnosti koji će se održati u Pazinu krajem decembra 2020. godine, navode organizatori.

U pozivu autorima iz cijelog regiona se navodi da se odabrane priče ne rangiraju i ne nagrađuju posebnim nagradama. Priče treba slati isključivo elektronskom poštom na adresu This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. , kao dodatak poruci, u RTF formatu, bez zaglavlja, podnožja, numeracije stranica i ikakvih drugih posebnih formatiranja teksta, na latinici u fontu Times New Roman. Priče moraju biti potpisane imenom i prezimenom autora. Na kraju priče u nastavku teksta treba priložiti kratku bio-bibliografiju autora, odnosno bilješku o piscu, te autorove kontakt-podatke uz obaveznu e-mail adresu i broj telefona. Priče koje pristignu u drugim formatima ili prijave koje ne sadrže sve propisane elemente, neće se ni otvarati, odnosno neće se uzimati u obzir.

Organizatori FFK u Pazinu koji su u proteklih osam godina partneri crnogorskog REFESTICON-a saopštili su da će u zavisnosti od sigurnosno-zdravstvene situaciji o svakoj promjeni autori biti pravovremeno obavješteni.                                                                         

                                                                                                   

                           

Redakcija portala Refesticon                                                                                                                                         

Tekst objavila: Sanida Kajević                                                                                                                                

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.