twitter

“Mulan” od danas u bioskopima

Mnoge generacije odrasle su na uzbudljivoj animiranoj avanturi o kineskoj ratnici “Mulan” (1998.) nominovanoj za nagradu Oskar. Sada nam dolazi istoimeni igrani rimejk rediteljke Niki Karo.

Premijera Diznijevog igranog ostvarenja “Mulan” je održana se u sredu, 9. septembra u bioskopima Cineplexx BIG Beograd i Cine Grand BIG Rakovica, a od 10. septembra film će biti na redovnom repertoaru bioskopa širom Srbije.

Proslavljena rediteljka Niki Karo donosi epsku priču o legendarnoj kineskoj ratnici Mulan, neustrašivoj mladoj ženi koja zbog ljubavi prema svojoj porodici i državi rizikuje sve i postaje jedna od najvećih ratnika za kojeg je Kina ikada čula.

Kada kineski car pošalje dekret u kome piše da svaka porodica mora da pošalje jednog člana koji će se pridružiti Carskoj vojsci u odbrani zemlje od osvajača sa sjevera, Hua Mulan, najstarija ćerka proslavljenog ratnika, zamijeniće svog oboljelog oca. Prerušena u muškarca, predstavlja se kao Hua Jun i na svakom koraku suočiće se sa izazovom kako bi prigrlila svoju unutrašnju snagu i istinski potencijal. Ovo je epsko putovanje koje će je preobratiti u poštovanog ratnika i na kome će zaslužiti poštovanje i zahvalnost čitave nacije i njenog oca učiniti ponosnim.

Osim u studiju film je sniman i u stvarnom okruženju, a prema riječima rediteljke vizija je bila da se priča koja je izrazito epska i emocionalna ispriča na veoma realan način.

“Ono što me je privuklo da snimim film je ona sama, Mulan i njeno životno putovanje od djevojke sa sela do vojnika prerušenog u muškarca, do ratnika i heroja. Priča koja je jednako relevantna kao što je bila kada je prije 15 vjekova napisana”, dodala je rediteljka.

Priča je nastala po kineskoj pjesmi “Balada o Mulan” i ispričana je mnogo puta tokom vjekova. Prema riječima producenata djeca u Kini uče o ovoj priči i “Mulan” je veoma važan i veoma živ ep, čak i nakon toliko vremena.

“Za mene je veoma važno u ovom filmu, kao i u ostalim koje sam radila da bude promišljen, da poštuje kulturu i da bude usklađen. Svi timovi koji su radili na filmu pristupili su temeljnom istraživanju kineske kulture, slikarstva, istorije i ratne prošlosti”, zaključila je rediteljka Niki Karo.                                                                                                                                                              

                                                                                                                                                          

                                                                                                                                     

 

Izvor i foto: sfpisb.wordpress.com                                                                                                         

Tekst objavila: Sanida Kajević                                                                                                                    

Redakcija portala Refesticon                                            

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.                                                                                                                               

 

zbirka

 

  

zmajevi dolaze baner 2019