twitter

„Superjunak Samsam“ već u bioskopima

Nakon šest mjeseci pauze i prestanka rada bioskopa zbog pandemije koronavirusa, konačno će i najmlađa publika moći da uživa u maštovitim avanturama, sinhronizovanim animiranim filmovima. Prva među njima je francuska animacija „Superjunak Samsam“ koja će se od 5. septembra naći na velikom platnu domaćih bioskopa i redovnom repertoaru.

U domaćem studiju uveliko je pripremljena sinhronizacija filma Superjunak Samsam u čijoj su postavci učestvovali glumci Đurđina Radić, Stefan Buzurović, Anja Mit, Pavle Jerinić, kao i televizijska voditeljka i novinarka Danijela Buzurović, trudeći se da svojim glasovima vjerno dočaraju animirane likove predvođene superjunakom Samsamom.

Nakon skoro stotinu urađenih stranica u dječijem francuskom magazinu Pomme d’Api i nakon uspješnog televizijskog serijala, animirani superjunak Samsam poprima novu dimenziju u kinematografiji i postaje dugometražno ostvarenje koje prikazuje malog superheroja u prepoznatljivom crvenom kostimu kojeg je publika širom planete upoznala i zavoljela još 2007. godine.

Mladi i neustrašivi Samsam ima gotovo sve ono o čemu bi kosmički junak mogao da sanja: herojske roditelje, mnogo super prijatelja i sopstveni leteći tanjir kojim istražuje svemir…

Preciznije, sve osim jedne stvari – njegove supermoći se još nisu pojavile.

Kada nova djevojčica u školi Mega počne da podučava Samsama supermoćima, on u misterioznoj drugarici pronalazi šansu za otkrivanjem svojih nadljudskih sposobnosti.

Njih dvoje zajedno kreću u kosmičku avanturu koja ih uči da, prijateljstvo i hrabrost mogu biti ono najvažnije o čemu sanjaju.

Reditelj Tangi de Kermel vezao se, kako kaže, za malog kosmičkog junaka još 2007. godine kada je Samsam postojao u vidu serijala za djecu i kada je stekao veliku popularnost širom Evrope.

„Odmah mi se dopao kosmički univerzum koji je ilustrator Serž Blok stvorio oko Samsama, dopala mi se naučna fantastika za djecu koja prati avanturističko putovanje malog dječaka i njegovih prjatelja. Mislim da će publika prepoznati ljubazan i pozitivan lik“, zaključio je reditelj.

                                                                                                                                                          

 

Izvor i foto: sfpisb.wordpress.com                                                                                                          

Tekst objavila: Sanida Kajević                                                                                                                    

Redakcija portala Refesticon                                          

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.                                                                                                                               

 

zbirka

 

  

zmajevi dolaze baner 2019