twitter

U prodaji „Okean od papira 4: Ostrvo u jajetu“

Serijal „Okean od papira“ nagrađivanog autora Zorana Penevskog stigao je do svog četvrtog djela od ukupno šest. Danas čitaocima stiže inteligentno i maštovito ispripovijedana priča, puna misterije, jeze, neobičnih junaka, duhovitih i mudrih poređenja. U novoj knjizi „Ostrvo u jajetu“ nastavljamo da pratimo šesnaestogodišnjeg Tarvina koji traži lijek za svoju bolesnu sestru u Petogradu, mjestu sastavljenom od pet gradića čiji su simboli životinje.

U jajetu je ostrvo, u Arhivu srce znanja, usred mora – tajna.

Ono što je gore odražava se u onom što je dolje. Što je Tarvinu jasnije šta se u Petogradu događa, to se dva svijeta, onaj stvarni i onaj izmišljeni, više prožimaju. Usred okeana od papira on će shvatiti da ga otac šalje na put preko Ćutljivog mora.

Vešterinke se okupljaju. Tajna furijske groznice biće otkrivena.

Snevano, slućeno, stvarno.

„Radnja se u četvrtom dijelu premješta u Arhiv Petograda, gdje će Tarvin naći nove tragove koje mu je ostavio otac“, ističe Penevski. „Poseban zadatak za njega (a i za čitaoce) biće u odjeljku ’Pet priča i legendi o Petogradu’. U svakom slučaju, tu je mnogo neobičnih situacija, smješnih i strašnih, još činjenica o porijeklu Petograda i njegovim staništarima, još susreta sa vješterinkama i tajnim aktivnostima raznih likova, i još fenomenalnih ilustracija Dušana Pavlića“.

Penevski je u serijalu „Okean od papira“ osmislio originalnu priču sa imaginarnim prostorom, nalik na pozni srednji vijek, a ova bogato ilustrovana saga uz mnogo obrta posebno će se dopasti ljubiteljima fantastike, humora i magije.                                       

                  

                                                                                                                                                      

 

Izvor i foto: sfpisb.wordpress.com                                                                                                          

Tekst objavila: Sanida Kajević                                                                                                                    

Redakcija portala Refesticon                                          

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.