twitter

Treći dio serijala „Okean od papira“ – „Ključ katedrale“ u prodaji od 2. jula

Ako ste ljubitelj književnosti Terija Pračeta i Nila Gejmena, ili volite stripove, sigurno ste čuli za serijal „Okean od papira“ nagrađivanog autora Zorana Penevskog. U knjižare stiže treći dio ovog serijala, „Ključ Katedrale“, sa sjajnim ilustracijama Dušana Pavlića.

Šesnaestogodišnji Tarvin traži lijek za svoju bolesnu sestru u Petogradu, mjestu sastavljenom od pet gradića čiji su simboli životinje.

Dan Temeljiteljevog prikazanja se bliži, a situacija u Petogradu je sve ozbiljnija. Tavrinu nije ostalo još mnogo vremena da povrati Knjigu Moći. Ipak, otkriće da ima saveznike koji su, iako tajno, sve vrijeme uz njega. Talasi okeana od papira su sve opasniji. Let ptice Omine sve nemirniji. Šta li se krije u Katedrali Velike opomene?

„Evo nas na trećem talasu ’Okeana od papira’ i nadam se da je svima jasno da ova pustolovina ne liči ni na jednu prethodnu. Petograd ima drugo lice ispod svojih pet životinjskih, a mračne stranice na kraju knjige odvešće čitaoce tamo gdje Tarvin nije očekivao da će se naći“, ističe Zoran Penevski.

„Srećan sam što smo stigli na polovinu priče i ulazimo u njen opasniji i teži dio. Dušanove ilustracije su fenomenalne, hvala mu za to, i hvala Rotografici iz Subotice koja svojom štampom odlično prenosi naše ideje u privlačne knjižice. Ovaj novi svijet, malo drugačiji od našeg, selimo u trećem dijelu do Katedrale Velike opomene u Medvedgradu. U njemu se strašni elementi mijenjaju sa smiješnim, a kao i u svim djelovima, tu je i zagonetka koju sami čitaoci mogu da rješavaju sa Tarvinom. Ovde je u pitanju jelovnik iz restorana ’Dva ista slova’”.

Ova originalna priča, bogato ilustrovana saga za ljubitelje fantastike, humora i magije, smještena je u imaginarni prostor koji nalikuje na pozni srednji vijek. Inteligentno i maštovito ispripovijedana, puna je misterije, jeze, neobičnih junaka, i duhovitih i mudrih poređenja.

„Okean od papira 3 – Ključ Katedrale“  u prodaji je od 2. jula.                                                             

                                                                                                                                                                          

 

Izvor i foto: sfpisb.wordpress.com                                                                                                            

Tekst objavila: Sanida Kajević                                                                                                                    

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.                                                                                                                                

Redakcija portala Refesticon