twitter

GOSPODAR KULE Entonija Rajana – drugi deo popularne epske sage

Gospodar kule, drugi roman iz popularnog serijala „Gavranova sena“ Entonija Rajana, nedavno je objavljen u izdanju Čarobne knjige.

Prema riječima kritike, Rajan je istinski naslednik Dejvida Gemela i najveći talenat savremene epske fantastike u Britaniji, kome se kao najveći kvaliteti pripisuju izuzetan pripovjedački talenat i izuzetna karakterizacija likova.

Dok je u prvoj knjizi Pjesma krvi, Rajan upoznao čitaoce sa fascinantnim svijetom sukobljenih religija, i ratova koji se u njihovo ime vode, priča se u drugoj knjizi nastavlja čvrstom riješenošću razočaranog ratnika Šestog reda, Vejlina Al Sorna, da se po povratku kući odrekne oružja. On traži mir daleko od intriga uskomešanog kraljevstva, ali onima s pjesmom krvi u žilama nije suđeno da vode miran život…

Vejlin postaje meta – ne samo onih koji žude za osvetom već i onih koji znaju za njegov dar. Kad se nova pretnja nadvije nad kraljevstvom, Vejlin shvata da, suočena s potpunim uništenjem, čak i najnevoljnija ruka mora da se lati mača.

Roman Gospodar kule preveo je Miroslav Bašić Palković. Dobra vijest za ljubitelje serijala jeste da je već urađen prevod treće knjige, i da sasvim sigurno neće dugo čekati na njeno objavljivanje.

Entoni Rajan (1970) je najpoznatiji po svojim knjigama o Vejlinu Al Sorni, serijalu započetom 2013. romanom Pesma krvi. Pošto je prvi dio „Gavranove sene“ postigao veliki uspjeh, napustio je dugu karijeru u britanskoj državnoj službi i postao profesionalni pisac. Trenutno živi u Londonu.

 

Izvor i foto: art-anima.com

Tekst objavila: Sanida Kajević

zbirka

 

  

zmajevi dolaze baner 2019