twitter

Promocija romana JEGERMAJSTER u Pančevu

Promocija novog romana Jegermajster Darka Tuševljakovića održaće se u četvrtak 13. februara s početkom u 19.30 časova u Domu omladine Pančevo u dvorani Apolo.

O romanu Jegermajster, o životu piščevih knjiga u prevodima, o prevođenju i uredničkom poslu, sa Darkom Tuševljakovićem razgovaraće Vule Žurić.

Dva paralelna toka radnje u romanu Jegermajster, koji je objavljen u izdanju Arhipelaga, ukrštaju se i razrješavaju na uzbudljiv način na izolovanom ostrvu koje se od moguće turističke atrakcije pretvara u poprište unutrašnjih borbi junaka romana i najrazličitijih spoljnih izazova kojima oni postaju izloženi. Iz jedne napete epizode čitalac ide u sljedeću prateći tragove koje junaci ostavljaju za sobom dok pokušavaju da odgonetnu priču vlastitog života.

Dok odmor na ostrvu postaje košmar, pojava misterioznog jegermajstera u drugom toku romana podstiče glavnog junaka da traga za odgovorima koji mu neprestano izmiču.

To su odgovori koji bi mu pomogli da razume okolnosti i činjenice vlastitog života, okruženje u kome se našao, prirodu svijeta u kome živi, dileme koje ga razdiru i progone.

Darko Tuševljaković rođen je u Zenici 1978. godine. Od 2002. objavljuje kraću i dužu prozu u raznim domaćim i regionalnim časopisima i antologijama. Godine 2004. dobija nagradu „Lazar Komarčić“ za najbolju novelu.

Objavio je romane Sjenka naše želje (2010) i Jaz (2016, uži izbor za Ninovu nagradu), kao i knjige priča Ljudske vibracije (2013, najuži izbor za književnu nagradu „Zlatni suncokret“) i Naknadne istine (2017, najuži izbor za Andrićevu nagradu).

Godine 2017. dobio je Evropsku nagradu za književnost za roman Jaz. Živi u Beogradu.

 

Izvor i foto: art-anima.com

Tekst objavila: Sanida Kajević

Redakcija portala Refesticon

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.