twitter

Radio-drama prema priči PORODICA VUKODLAKA Alekseja Tolstoja

U utorak 11. februara 2020. godine, od 18.30 časova, na talasima Radio Beograda 2 premijerno će biti emitovana radio-drama rađena prema priči „Porodica vukodlaka“ Alekseja K. Tolstoja. Drama će ići u okviru serijala „Paukova mreža“.

Iako je Tolstoj priču „Porodica vukodlaka“ napisao u mladosti, u dvadesetoj godini života, izuzetno vjerno je dočarao kolorit srpskog podneblja 18. vijeka u kome se radnja odvija.

Glavni junak pripovjetke, francuski markiz d‘Urfe, putujući iz Pariza u Moldaviju, zatiče se u srpskom selu smještenom na granici turske i austrijske imperije. Predah i prenoćište našao je u jednoj srpskoj seoskoj kući.

Toga dana kada je markiz došao, u osam sati uveče isticalo je deset dana otkako je domaćin kuće, stari Gorča, krenuo sa drugim hrabrim Srbima u hajku na turskog razbojnika. Sinovima je rekao da, ako se ne vrati u roku od deset dana, treba da ga probodu glogovim kocem jer će to značiti da se premetnuo u vampira.

Tačno u osam uveče Gorča se pojavljuje iz šume. Svi se pitaju da li je prošlo deset dana ili se domaćin vratio na vrijeme…

Uloge tumače: Radoslav Milenković, Tanja Mirčetić, Petar Mihailović, Saška Rašić, Dragan Vujić i Bojan Žirović.

Prevod i dramatizacija: Olivera Kolarić.

Lektor: Olga Babić.

Muzički saradnik: Predrag Stamenković.

Ton-majstor: Zoran Uzelac.

Režija: Zoran Rangelov.

Urednik serije „Paukova mreža“: Olivera Kolarić.

 

 

Izvor i foto: art-anima.com

Tekst objavila: Sanida Kajević

Redakcija portala Refesticon

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

zbirka

 

  

zmajevi dolaze baner 2019