twitter

Dead Lake V festival (2. dan)

PROGRAM 

petak, 15.11.

 

17.00 PREY (LOV)

režija: Franck Khalfoun

uloge: Logan Miller, Kristine Froseth, Jolene Anderson

o filmu: posle hvaljenog filma „Manijak“ iz 2012. godine, reditelj Frenk Kalfou vraća se horor žanru i kroz scenario Dejvida Kogešala, o opstanku tinejdžera na pustom i dalekom ostrvu, iskušava ljubitelje žanra. Horor avantura „Lov“ prati glavnog junaka Tobija, milenijalca, koji posle gubitka voljene osobe počinje problematično da se ponaša. Njegova majka i savetnik odlučuju da je najbolje rešenje boravak u kampu za preživljavanje na nenaseljenom ostrvu. Tri dana izazova i samoće su pred njim, Ipak, stvari postaju zanimljive kada shvati da ostrvo nije potpuno pusto i da tamo, zajedno sa majkom, živi devojka po imenu Madelin, kojoj je ostrvo jedini dom. Dok novom stanovniku pustog mesta opasnost preti na svakom koraku, strah dodatno unosi huk šume u tropskim divljinama, čije peščane plaže i stenovite obale, samo prividno deluju primamljivo i egzotično. Glavna uloga poverena je mladom glumcu Loganu Mileru, poznatom po ulozi u popularnoj seriji „Okružen mrtvima“.

 

19.00 THE GOLDEN GLOVE (ZLATNA RUKAVICA)

režija: Fatih Akin

uloge: Jonas Dassler, Margarete Tiesel, Katja Studt

o filmu: novo ostvarenje čuvenog Fatiha Akina. On je nemački režiser, scenarista i povremeno glumac turskog porekla. Jedan je od najznačajnijih i najzanimljivijih stvaralaca savremene nemačke filmske scene. Proslavio se filmom „Glavom kroz zid“ za koji je dobio Zlatnog medveda u Berlinu i nagradu Evropske filmske Akademije za najbolji film 2004. godine. Sledi veliki uspeh sa filmom „Na drugoj strani“ koji osvaja nagradu za najbolji scenario na festivalu u Kanu 2007. Njegova perspektiva je obogaćena imigrantskim iskustvom, integracijom različitih nacionalnosti u nemačko društvo i generalno životom u Nemačkoj.

 

21.15 REBORN

režija: Julian Richards

uloge: Barbara Crampton, Michael Pare, Kayleigh Gilbert

o filmu: posle kratke pauze, velški reditelj Džulijan Ričards (Dark Lands, The Last Horror Movie) vratio se 2018. sa nizom projekata. Jedan od njih je kinetički horor „Reborn“ u kome glavnu ulogu igra Barbara Krampton. To je savremena frankenštajnska priča o mtrvorođenoj devojčici koju je oživela električna oluja posle čega je oteo službenik zaposlen u mrtvačnici. Na svoj šesnaesti rođendan, osnažena darom da manipuliše električnom energijom, ona beži od svog otmičara i kreće u potragu za majkom ostavljajući za sobom trag uništenja.

Gost: reditelj Džulijan Ričards

JULIAN RICHARDS – cenjeni velški reditelj, scenarista i producent Džulijan Ričards rođen je 1965. godine, a veoma je rano odlučio da postane filmski reditelj. Kao vrlo mlad na Super 8-ci snimio je nekoliko kratkih filmova od kojih su neki prikazani na BBC-u. Džulijan je dvostruki dobitnik Zlatnog Melijesa (Melies D’Argent), zajedničke nagrade koju dodeljuju svi festivali fantastike jednom godišnje za najbolji evropski horor ili film fantastike. Ovu nagradu je dobio za debitantsko ostvarenje „Darklands“ (1996) i za „The Last Horror Movie“, kultni film koji je osvojio čak 16 nagrada, uključujući i onu na Raindance Film Festivalu za najbolji britanski film 2005. godine. Njegov film „Summer Scars“ je 2007. osvojio dve BAFTA nagrade. Vlasnik je kompanije „Jinga Films“, producentske i distributerske kuće specijalizovane za plasman nezavisnih horor filmova iz celog sveta. Filmovi koje on distribuira su u bili programima najznačajnijih svetskih festivala.

Tokom Dead Lake 2019 gledamo njegov prvi film „Darklands“, novi film „Reborn“ i „Deathcember“ u kome je režirao jedan od segmenata.

23.00 KONCERT – ISKAZ

Nastup jednog od najenergičnijih bendova u Srbiji. Bend iz Pančeva je poznat publici po svom jedinstvenom muzičkom i vizuelnom izrazu.

 

Izvor: sfpisb.wordpress.com