twitter

„Ibrahim Kojl“, novi strip serijal na portalu Helly cherry

Ibrahim Kojl (Ibrahim Coyle) je privatnik spreman da pomogne svakoj osobi punog džepa. Svoju agenciju, nedefinisanih kvalifikacija i obima struke, vodi unutar kuće u obliku jabuke u centru bezimene metropole. Ovaj strip prati njegove najinteresantnije i ujedno najneobičnije slučajeve. Njegovi autori su Filip Stanković i Nikola Pavlović. 

Kojl je do sada izašao u fanzinu STRAVA, imao cameo ulogu u stripu "Quattro Zingari" fanzina "The White Japanese Lapot". Redovan je učesnik na izložbama međunarodnih strip festivala. Dobio je diplomu za scenario 2018. godine na XX Balkanskoj smotri mladih strip autora u Leskovcu i iste godine bio je izlagan u prostorima SKCa jer se našao među 100 najboljih radova na Međunarodnom Salonu stripa u Beogradu. Predstavljen je i na Art&Jam festivalu u Soulpeddleru u Novom Sadu, "Gašinom saboru 2" u Dječjem kulturnom centru i manifestaciji "DEV9T" u Beogradu, a par kratkih priča objavljeno je u šestom broju raškog strip časopisa "Ras comic."

Ibrahima Kojla pominje i Kostja Ribnik u jednom od svojih tekstova za sajt Helly cherry: „Filip Stanković i Nikola Pavlović, od kad su se pojavili rezidentno u svakom broju, su složili - pa recimo bezbroj stranica svojim serijalom „Ibrahim Coyle“ (koji je blago rečeno – potpuna psihodelija, horor i ludilo a vizualno izgleda kao da je Pablo Picasso odlučio napraviti strip rimejk serije Miami Vice i objaviti ga na hakiranoj stranici Reiffeisen banke) te drugim kraćim stripovima.“

Ibrahimovi slučajevi uskoro kreću. Zato, kako ne biste propustili ni jednu epizodu, dodajte ovu stranicu u vašu "bookmarks" biblioteku jer će svaka Kojlova avantura nakon objavljivanja biti dodata i ovde.

 

Izvor: hellycherry.com