twitter

Raspisan konkurs za književnu nagradu ,,Miodrag Bulatović”

JU Narodna biblioteka ,,Njegoš” Nikšić raspisuje konkurs za književnu nagradu ,,Miodrag Bulatović” koja se dodjeljuje u kategoriji karnevalizovane, groteskne i fantastične književnosti za najbolji roman objavljen u 2021. i 2022. godini.

Molimo zainteresovane pisce i izdavače da svoje romane, prvi put objavljene u 2021. ili 2022. godini na jeziku (jezicima) bivše Jugoslavije koji ne zahtijeva(ju) prevođenje (crnogorski, srpski, bosanski i hrvatski jezik) pošalju na konkurs najkasnije do 20. marta 2023. godine, u šest primjeraka, na adresu Narodne biblioteke ,,Njegoš”: Trg Šaka Petrovića br. 1, 81400 Nikšić, sa naznakom Konkurs za dodjelu nagrade ,,Miodrag Bulatović”.

Žiri u sastavu: prof. dr Bogumil Zjelinski, prof. dr Šeherzada Džafić, doc. dr Nebojša Lujanović, mr Tamara Pejović - Labudović i prof. dr Aleksandar Jerkov (predsjednik) će donijeti i obrazložiti odluku o umjetnički najuspjelijem djelu u kategoriji karnevalizovane, groteskne i fantastične književnosti, čiji će autor dobiti nagradu koja se sastoji od: plakete na kojoj su ime autora i naslov djela koje je nagrađeno, statue i od novčanog dijela nagrade.

Pošto prethodno budu određeni širi, uži i najuži izbor, ime prvog dobitnika biće saopšteno na otvaranju II Karnevala romana 25. maja 2023. godine, kada će nagradu dobitniku svečano uručiti Barbara Bulatović, ćerka Miodraga Bulatovića.

Na izbor nagrađenog djela, kao ni djela koja ulaze u širi i uži krug, ne primjenjuju se nikakvi regionalni, nacionalni ili politički ključevi, već Žiri i utemeljivač nagrade isključivo imaju obavezu da se vode estetskim vrijednostima djela koja se takmiče za nagradu.

Književna nagrada ,,Miodrag Bulatović“ je bijenalnog tipa i dodjeljivaće se svake druge godine.

 

Izvor: JU Narodna biblioteka ,,Njegoš” Nikšić 

Redakcija portala REFESTICON

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.