twitter

U okviru projekta „REFESTICON-književno stvaralaštvo“ počele likovne radionice za mlade Bjelopoljce

Likovne radionice za učenike bjelopoljskih osnovnih i srednjih škola, koje se organizuju u okviru projekta „REFESTICON-književno stvaralaštvo“, počele su danas u Media centru Radija Bijelo Polje.

Tokom 10 radionica, koliko ih je i planirano ovim projektom, talentovani mladi Bjelopoljci i ljubitelji likovne umjetnosti, imaće priliku da se upoznaju sa brojnim likovnim tehnikama.

„S obzirom da je ’Transhumanizam’ tema Regionalnog festivala fantastične književnosti REFESTICON, mi ćemo pokušati da je dočaramo likovnim jezikom, a na djeci je da odluče da li će to biti u formi crteža, slike, grafičkog rada. Naravno, vodiću računa o njihovim afinitetima i željama, ali biće im dostupno sve što im je potrebno, od tempera i tuša, do kolaž papira i ulja“, kazao je u izjavi za Radio Bijelo Polje akademski slikar, Sead Kajabegović, koji će voditi radionice.

Kajabegović je istakao da je uvjeren da će likovne radionice proteći uspješno, te da će kao finalni produkt imati mnoštvo kvalitetnih radova, u kojima će i bjelopoljska publika moći da uživa.

Projekat ,,REFESTICON-književno stvaralaštvo“ realizuje Lokalni javni emiter Radio Bijelo Polje, pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i medija Crne Gore.

 

 

Autorka i foto: Sanja Dulović

Redakcija portala Refesticon