twitter

NOVI KONKURSI CRNOGORSKOG REFESTICONA PREDSTAVLJENI NA ŠESTOM FANFESTU U SLOVENIJI

Na šestom Festivalu fantastične književnosti Fanfest u Celju organizatori Regionalnog festivala fantastične književnosti REFESTICON iz Bijelog Polja upoznali su partnere i publiku sa novom temom konkursa za kratke priče i planovima za naredni period.

"Transhumanizam je tema kojoj ćemo posvetiti naredno izdanje festivala ne samo zbog i danas aktuelnog pitanja čovjekovog progresa pomoću tehnologija, već i zbog višedecenijskih naučnih istraživanja i velikog broja književnih i umjetničkih djela", istakla je dr Andrijana Rabrenović, direktorica Radija Bijelo Polje.

Ona je napomenula da je projekat podržan od Ministarstva kulture i medija Crne Gore, već počeo sa ciljem da se podstakne stvaralaštvo i afirmišu mladi autori.

Prema riječima urednika izdanja dr Dragića Rabrenovića novina koja će dodatno podstaći književno stvaralaštvo je i konkurs za književnu nagradu za neobjavljenu zbirku kratkih priča autora regiona, koji će uskoro biti raspisan.

"Planirano je štampanje i objavljivanje tri zbirke uz novčanu nagradu, što je razlika u odnosu na druge konkurse koji uglavnom nagrađuju jedan roman", dodao je jedan od organizatora REFESTICON-a.

Šesti Fanfest koji se održava od 23. do 25. septembra u organizaciji Celjskog književnog udruženja (Celjsko literarno društvo) promovisaće i druge partnerske festivale iz Srbije i Hrvatske. Pored promocije novih izdanja Supernove i autora iz Slovenije biće promovisan i novi roman Zorana Živkovića, Bela soba.

 

Redakcija portala Refesticon