twitter

Koncertom orkestra harmonike Kragujevac završen REFESTICON

 

Orkestar harmonike Kragujevac broji deset učenika muzičke škole dr ,,Miloje Milojević“ i deset studenata Filološko umjetničkog fakulteta iz Kragujevca, među kojima su i profesori koji su osvojli preko 1000 nagrada na najprestižnijim svjetskim takmičenjima.

,,Prvi put nastupamo u Bijelom Polju, i utisci nakon koncerta su neočekivani, samim brojem publike i njihovim reakcijama, tako da smo u pozitivnom smislu iznenađeni“, kazao je dirigent i rukovodilac orkestra, Bojan Špica.

Učenik trećeg razreda Aleksa Perović, predstavio se valcerom finskog kompozitora Jutile; učenik trećeg razreda Mladen Šapić, varijacije na Rusku narodnu pjesmu, Panicki; učenik petog razreda Nikola Biševac, sarabandu, italijanskog kompozitora Kazagrandea i učenik šestog razreda Luka Simić, orguljsku fugu, Johana Sebastijana Baha.

Orkestar se predstavio kompozicijama ,,12 na 4“, gdje su im se pridružile profesorice violine Ana Špica i Maja Milanović, i profesorka flaute Suzana Vlatković, gdje su se predstavili kompozicijom ,,Tužni valcer“, Jana Sibelijusa, kao i kompozicijom ,,Libertango“, Astora Pjacole.

Posljednje kompozicije orkestra bile su Dmitri Šostakovič, ,,Drugi valcer“ i ,,Pad Berlina“, i ,,Pirati sa Kariba“, Klausa Badelta.

 

Autorka: Eldina Idrizović

Foto: Vladimir Jelić