twitter

Grupa Mikrokozma i violinistkinja Verica Čuljković zatvorili 15. White Field Jazz festival

U Kući Rista Ratkovića završen je 15. internacinalni džez festival White Field na kome je u protekla dva dana nastupilo pet bendova iz Crne Gore.

Završno veče festivala obilježio je nastup grupe Mikrokozma i violinistkinje Verice Čuljković.

Mnogobrojna bjelopoljska publiku u dvorištu Kuće pisca burnim aplauzima pozdravila je nove pjesme grupe Mikrokozma koji su predstavili svoj drugi album „Ulicom slobode“.

Vođa Mikrokozme Nikola Tomić je kazao da se rado odazivaju pozivima organizatora te da su 2011 godine upravo na ovom džez festivalu imali svoj prvi javni nastup.

„I večeras smo donijeli neke novitete, naime nakon pandemije izašao je naš drugi album „Ulicom slobode“ tako da je ovo bila promocija tog novog albuma koji je čekao godinu dana da ugleda svjetlo dana „.

U nastavku večeri publika je sa ništa manjeoduševljenja plesala i aplaudirala mladoj violinistkinji Verici Čuljković koja je simbiozom dvije naizgled nespojive melodije, usklađivanjem najnježnijih tonova violine i ritmične moderne elektronske muzike, uspjela da završnicu festivala učini nezaboravnom.

Pored nastupa sa kvartetom stalno i stalnog angažovanja u Crnogorskom simfonijskom orkestru, ova mlada dama nastupa i samostalno, kao i sa DJ-ima, bendovma.Ona takođe ističe da se bavi i džezom te da će u Baru krajem mjeseca upravo sa izvođenjem džez klasika nastupiti sa svojim kvartetom.

„Stalno istražujem, stalno sam u pokretu počevši od klasike koja je moja uska profesija i temelj svega što radim, zatim kvarteta sa kojim sviram i djela tango, filmske i popularne muzike, sa DJ-em je repertoar utemeljen na elektronskoj muzici i njenim popularnim žanrovima poput Deep Housea...“ kazala je Čuljković.

Pokrovitelj manifestacije je Opština Bijelo Polje, a medijski sponzor Radio Bijelo Polje.

 

 

Autorka: Vanja Šabanović

Foto i video: Vladimir Jelić i Dalibor Rakoćević

Tekst objavila: Sanida Kajević

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.