twitter

Održan koncert muzičke škole

Tradicionalni godišnji koncert bjelopoljske Škole za osnovno muzičko obrazovanje održan je danas u bašti kuće Rista Ratkovića.

Mladi muzičari predstavili su publici rezultate svog rada u ovoj školskoj godini. Svoj raskošni talenat pokazalo je 22 učenika svih odsjeka – klavira,harmonike, violine, flaute i gitare.

Predstavljajući rezultate godine u kojoj je primat uzela pandemija korona virusa i zbog koje je ove godine izostao nastup orkestra, troglasnog dječijeg i malog hora, direktorica te ustanove Jasmila Hot je kazala da su ipak zadovoljni rezultatima rada.

“Ove školske godine deveti razred završilo je 6 učenika, šestoro zlatne djece, učesnika državnih i međunarodnih takmičenja i dobitnika velikog broja nagrada. To su Lana Španjević, Ivana Mrdak, Sara Kurgaš, Milica Rabrenović, Teodora Rakonjac i Vladimir Kuč. Od njih se posebno istakao Vladimir Kuč učenik odsjeka flaute iz klase profesora Slađane Furundžić i Borisa Nikčevića i kojeg je nastavničko vijeće proglasilo đakom generacije” kazala je Hot.

Hot je još istakla da su proteklih godina učenici i nastavnici te škole osvojili na državnim i međunarodnim takmičenjima oko 250 nagrada.

“Nagrade sa prestižnih takmičenja i festivala iz Bečeja, Zagreba, Požarevca, Splita, Tivta, Sarajeva i Novog Sada doprinijele su rangiranju naše škole na peto mjesto najboljih muzičkih škola, što je pokazatelj profesionalnog rada profesora i kvalitetne nastave” istakla je Hot.

Publika je uživala u kompozicijama barokne i klasične muzike, romantizma i djelima savremenih kompozitora. 

 

 

Autorka i foto : Vanja Šabanović

Tekst objavila: Sanida Kajević 

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.