twitter

Jedna od knjiga objavljenih u sklopu REFESTICON-a 2020

Zbirka kratkih priča Drevni Iliri je spremna za slanje autorima širom Zapadnog Balkana.

Fantastične priče 27 autora iz Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Srbije, Hrvatske, Makedonije i Albanije odabrane su na međunarodnom konkursu i objavljene u zajedničkoj zbirci.

Knjiga je nastala u sklopu projekta Iliri - Zajednička baština, koga uz podršku Fonda za Zapadni Balkan realizuju Akademija društvenih nauka, JU Muzej grada Zenice, Opštinska biblioteka Slovo iz Lapova i JU Kulturni centar Nikola Đurković iz Kotora.

Prva promocija knjige je održana online u sklopu partnerskog festivala REFESTICON u decembru prošle godine, a u narednim mjesecima se planiraju promocije u Zenici i Lapovu. Nakon toga zbirka priča o drevnim Ilirima biće dostupna svim zainteresovanim čitaocima, saopštili su nosioci projekta.

Ovo je jedna od 8 knjiga koje će biti objavljene u sklopu osmog Regionalnog festivala fantasticne književnosti REFESTICON. Uskoro iz štampe izlazi i novi roman Teuta kraljica Ilira Miraša Martinovića, prošlogodišnjeg dobitnika Zlatnog zmaja.

Nakon te knjige uslijediće i druga izdanja posvećena ovoj temi, dok se priprema i deveti festival sa novom temom Virus 21, saopštavaju organizatori REFESTICON-a.

 

Redakcija portala Refesticon  

Autor ilistracije: Vladimir Jelić

Grafički dizajn: Marko Tvrdišić

Tekst objavila: Sanida Kajević 

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.