twitter

Regionalni festival fantastične književnosti REFESTICON predstavljen u Bratuncu

Regionalni festival fantastične književnosti REFESTICON promovisan je u okviru projekta ,,Dijalog i kultura za budućnost“, koji nevladina organizacija ,,Kisjele vode“ realizuje u partnerstvu sa Udruženjima žena iz Bratunca i Ljubovije.

Kako je u emisiji ,,Promo“, Radija Bijelo Polje saopštila Sabina Ramović iz NVO ,,Kisjele vode“ u Bratuncu su kao završnu aktivnost organizovali ,,Književno veče i scenski nastup“.

,,Te večeri smo promovisali Regionalni festival fantastične književnosti REFESTICON koji realizuje Lokalni javni emiter Radio Bijelo Polje, i nadamo se da će u budućnosti to biti spona između ovih gradova. Sigurna sam da smo poslali jasnu poruku da je Lokalni javni emiter Radio Bijelo Polje otvoren za saradnju i da se može očekivati povezivanje. Podijelili smo i festivalske zbirke, čak je manifestaciji prisustvovao i načelnik grada, koji je i dobio zbirku, tako da sam sigurna da su sve knjige završile na pravim adresama“, istakla je Ramović.

Dodala je da su u predstavljanju festivala REFESTICON učestvovali i pjesnici amateri iz Bratunca i Ljubovije, koji su na pravi način prisutne upoznali o svim aktivnosti koji se u okviru istog realizuju, što je, prema riječima Ramović, dobilo pozitivne komentare.

Književno veče jedna je od aktivnosti projketa ,,Dijalog i kultura za budućnost“ koji se realizovao u okviru regionalnog programa ,,Dijalog za budućnost“. Nosilac projekta je Udruženje žena ,,Maja“ iz Bratunca, dok su partneri Udruženje žena ,,Priroda“ iz Bratunca, Udruženje žena ,,Vila“ iz Ljubovije i NVO ,,Kisjele vode“ iz Bijelog Polja.

                                                      

                                           

                                                                                                                                     

                                                                           

Autorka: Eldina Bećirović                                                               

Foto i video: privatna arhiva                                                                                 

Tekst objavila: Sanida Kajević                                                                            

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.