twitter

OTVOREN POZIV ZA RADIONICU STRIPA I KURS KREATIVNOG PISANJA

Organizatori projekta ''Iliri – zajednička baština'' pozivaju učenike osnovnih i srednjih škola da se prijave za radionicu stripa i kurs kreativnog pisanja koji će se održavati u Bijelom Polju, Zenici i Lapovu. Obuke će trajati po sedam dana i vodiće ih eminentni stručnjaci iz ovih oblasti, saopštavaju realizatori i napominju da će najbolje priče biti objavljene u zajedničkoj zbirci, dok će se odabrani stripovi naći u zajedničkoj knjizi i predstaviti na izložbama u više gradova.

Zainteresovani učenici se mogu prijaviti na zvanične mejl adresa partnera u svojim gradovima najkasnije do 10. oktobra, a nakon pristiglih prijava biće određen termin održavanja obuka, navode organizatori. Obuke će se sprovoditi u skladu sa mjerama i preporukama nadležnih tijela zbog trenutne zdravstvene situacije. 

 

 

Kako se napominje međunarodni projekat ''Iliri – zajednička baština'' finansijski je podržao Fond za Zapadni Balkan (Western Balkan Fond) i ima za cilj doprinos regionalnoj saradnji i jačanju kohezije država u okruženju. Aktivnosti su posebno usmjerene na podizanju svijesti o ilirskoj baštini kao zajedničkoj vrijednosti država u regionu, te jačanju veza među umjetnicima i mladim ljudima država Zapadnog Balkana. Nosilac projektajeNVO Akademija društvenih nauka iz Bijelog Polja, dok su partneri Muzej grada Zenice, Biblioteka ''Slovo'' iz Lapova i JU Kulturni centar ''Nikola Đurković'' iz Kotora.

 

Adrese za prijavu

Bijelo Polje- adncgorg@gmail.com NVO Akademija društvenih nauka (Crna Gora)

Zenica - avedrana81@zahoo.com Muzej grada Zenice (Bosna i Hercegovina)

Lapovo - This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. Biblioteka "Slovo" (Srbija)                      

                                                                                                                                                

 

                                                                                       

 

                                                                                                                                 

Izvor i foto: Akademija društvenih nauka

Tekst objavila: Sanida Kajević