twitter

Fonda za zapadni Balkan podržao projekat Akademije društvenih nauka iz Bijelog Polja

Na trećem pozivu Fonda za zapadni Balkan (Western Balkan Fund, WBF) među 24 odabrana projekta iz šest država našao se i projekat NVO Akademije društvenih nauka iz Bijelog Polja.

Kako je saopšteno iz te organizacije riječ je o međunarodnom projektu pod nazivom ’’Iliri – zajednička baština’’, koji će se realizovati narednih 12 mjeseci u partnerstvu sa Muzejom grada Zenice, gradskom bibliotekom ’’Slovo’’ iz Lapova i Centrom za kulturu ’’Nikola Đurković’’ iz Kotora.

Projektne aktivnosti će se fokusirati na edukaciju mladih, književno stvaralaštvo, likovnu umjetnost, promocije knjiga i panel diskusije o zajedničkoj kulturnoj baštini Crne Gore, Srbije, Bosne i Hercegovine i ostalih zemalja u području Zapadnog Balkana. 

U zvaničnoj publikaciji sekretarijata WBF-a se navodi kako su sigurni da će 24 regionalna projekta koja su izabrana u ovom krugu, nastaviti da doprinose unapređenju jačanja regionalne saradnje i veza među ljudima u regionu. 

Osim projekat Akademije društvenih nauka iz Crne Gore su podržana još tri projekta čiji su nosioci Jazz Art asocijacija, Centar za lokalnu i regionalnu saradnju i razvoj, te humanističke studije Univerziteta Donja Gorica.

 

Saopštenje i foto: Akademija društvenih nauka                                                                                                                   

Tekst objavila: Sanida Kajević