twitter

RTS o SFTerakonu: Širom zatvorenih očiju – Pogled iz svemirskog broda

Pogled iz svemirskog broda je emisija koja se bavi naučnom fantastikom, hororom i fantazijom - u književnosti, filmu, muzici, stripu, kompjuterskim igrama, kao i u svim ostalim njihovim pojavnim oblicima.

Kako je bilo na preslušavanju delova radio-serijala „Kosingas” u Novom Sadu saznajemo od pisca Aleksandra Tešića, dok Mira Satarić i Snežana Kanački najavljuju konkurse, koji traju do kraja godine i koji će omogućiti autorima da se iskažu na temama vezanim za epsku fantastiku i horor. 

Najveći deo emisije posvećujemo 2. konvenciji SFTerakon, koja je održana u Beogradu a koja je okupila ljubitelje naučne fantastike iz svih bivših republika SFRJ. Kakvo je stanje u svetu naučne fantastike i organizacije skupova fanova u njihovim zemljama pričaju LJubomir Mijajlovski (Makedonija), Mirko Grdinić i Davor Šišović (Hrvatska), Dragi Rabrenović (Crna Gora), Anto Zirdum (Bosna i Hercegovina) i Andrej Ivanuša (Slovenija).

 

POGLED IZ SVEMIRSKOG BRODA - DRAGIĆ RABRENOVIĆ - dio emisije

POGLED IZ SVEMIRSKOG BRODA - RADIO EMISJA 

 

http://www.rts.rs/page/radio/ci/story/29/beograd-202/3739112/sirom-zatvorenih-ociju--pogled-iz-svemirskog-broda.html?fbclid=IwAR2_YMImEhIpbpk8zW0PYBugxj8WAkZhYgNyVntqLkoHnlbmbFkBIHIqI90

 

Izvor: rts.rs